Mersin’de vefat eden Silopi Ziraat Odası Başkanı Agit Haşimoğlu’nun Silopi’de düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.
Mersin’deki evinde kalp krizi geçiren 56 yaşındaki Silopi Ziraat odası başkanı aynı zamanda Türkiye Süt Birliği merkez yürütme kurul üyesi Agit Haşimoğlu’nun cenazesi yüzlerce araç konvoyu eşliğinde karayoluyla Silopi’ye getirildi. 29 Temmuz 2022 tarihinde vefat eden Haşimoğlu’nun cenazesi gece geç saatlerde Silopi’ye varmasına rağmen gündüz saatlerde acı haberin duyulması ile binlerce insan cenazeyi yolda karşılamak için araçlarıyla yollara düşerken binlercesi de cenaze namazının kılınacağı Silopi Seyid Hasan camii çevresi ile merhumun evinde beklediler.
Cenazesi Silopi Yeşiltepe asri mezarlığında toprağa verilen Haşimoğlu’nun ölümü sevenlerini yasa boğdu. Düzenlenen cenaze merasimine ise yurtiçi ve yurt dışından birçok kişinin yanı sıra siyaset, bürokrasi, kanaat önderleri, oda ve birlik başkan ile üyeleri, ileri gelenler, esnaflar, ailesi ve yakınları ile Şırnak ve Çevre illerden gelen binlerce seveni katıldı.
Taziye kabulü 10 gün süren merhum Agit Haşimoğlu’nun ağabeyi Bölgenin kanaat önderlerinden Haşim Haşimoğlu taziye sonrası taziye teşekkür mesajı yayınladı.
Bölgenin saygın Haşimoğlu ailesinin kadirşinas fertlerinden Evli ve 3 çocuk sahibi olan Hacı Agit Haşimoğlu, Silopi Ziraat Odası ile Silopi Yerfıstığı Birliği kuruculuğunda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta bölgeye katkı sağlayabilmek adına birçok girişimde bulunmuş ve aynı zamanda Türkiye Süt Birliği merkez yürütme kurulu üyeliğini de yürütüyordu. Silopi Gazetesi / Halil Azizoğlu