BİRLİK; TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna seçildi

AK Parti Şırnak Milletvekili Rızgin BİRLİK, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna seçildi 27’nci dönem ’de görev yapacak TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu , gerçekleştirilen seçimle belirlendi. AK Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik’in’ın seçildiği komisyona Ahmet Eşref Fakıbaba nın yanısıra Abdullah Ağralı gibi isimlerde komisyona seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma ve […]

BİRLİK; TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna seçildi
BİRLİK; TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna seçildi
baykal
  • 17 Temmuz 2018 07:52

AK Parti Şırnak Milletvekili Rızgin BİRLİK, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna seçildi 27’nci dönem ’de görev yapacak TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu , gerçekleştirilen seçimle belirlendi. AK Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik’in’ın seçildiği komisyona Ahmet Eşref Fakıbaba nın yanısıra Abdullah Ağralı gibi isimlerde komisyona seçildi.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren ihtisas komisyonudur.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu; TBMM Başkanlığınca kendisine havale edilen çalışma ve iş hayatı, sosyal güvenlik, sağlık ve sosyal yardım konuları ile ailenin bütünlüğünün korunması, aile planlaması ve benzeri konulardaki kanun tasarı ve tekliflerini görüşmektedir.

Çocuk Hakları İzleme Komitesi, Komisyonumuz bünyesinde daimi bir alt komisyon olarak faaliyet göstermektedir. Komite, çocuklar için daha uygun ortamlar sağlanmasına ve çocuk haklarının yerleştirilmesine parlamenter desteği sağlamak amacıyla, UNICEF’in desteği ve TBMM Başkanının öncülüğünde 2008 yılı Temmuz ayında kurulmuştur.