Cizre’de GENÇ Çiftçilere 100 Büyükbaş hayvan dağıtıldı

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında hibe desteği alan 20 genç çiftçiye, 100 büyükbaş hayvan dağıtıldı. Genç  çiftçi projesi kapsamında Cizre hayvan pazarında dağıtımı yapılan törene Cizre İlçe Kaymakamı Faik Arıcan ile yetkililer ile genç çiftçiler katıldı. Kura çekiminin ardından genç çiftçilere hayvanları dağıtıldı. Bakanlık tarafından 2018 yılı içerisinde 35 adet projenin kabul edildiğini […]

Cizre’de GENÇ Çiftçilere 100 Büyükbaş hayvan dağıtıldı
Cizre’de GENÇ Çiftçilere 100 Büyükbaş hayvan dağıtıldı
baykal
  • 28 Eylül 2018 07:52
  • 2 Aralık 2019 09:50

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında hibe desteği alan 20 genç çiftçiye, 100 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Genç  çiftçi projesi kapsamında Cizre hayvan pazarında dağıtımı yapılan törene Cizre İlçe Kaymakamı Faik Arıcan ile yetkililer ile genç çiftçiler katıldı. Kura çekiminin ardından genç çiftçilere hayvanları dağıtıldı.

Bakanlık tarafından 2018 yılı içerisinde 35 adet projenin kabul edildiğini ve her bir proje bedelinin 30 bin TL olarak belirlendiğini söyleyen İlçe Kaymakamı ve aynı zamanda Belediye başkanı Faik Arıcan;20 Genç çiftçimize 5 er büyükbaş olmak üzere 100 dişi düve dağıttık. İlçemize getirilen bu büyükbaş hayvanları dağıtım amacımız, genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesi, ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulması ve genç çiftçilere destek olmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Program kapsamında projesi kabul olan çiftçilerimizi tebrik ediyor, projelerin ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.