KAÇMAZ; Plan ve bütçe komisyonuna seçildi

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonları üyelerinin isimleri belirlendi.  HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin KAÇMAZ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna seçildi. İlimizdeki Milletvekillerimiz farklı komisyonlarda yer aldı 27’nci dönem ’de görev yapacak olan komisyonlardan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna AK Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik’ seçilirken Sağlık, Aile, Çalışma […]

KAÇMAZ; Plan ve bütçe komisyonuna seçildi
KAÇMAZ; Plan ve bütçe komisyonuna seçildi
baykal
  • 17 Temmuz 2018 09:10

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonları üyelerinin isimleri belirlendi.  HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin KAÇMAZ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna seçildi.

İlimizdeki Milletvekillerimiz farklı komisyonlarda yer aldı

27’nci dönem ’de görev yapacak olan komisyonlardan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna AK Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik’ seçilirken Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna da HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin KAÇMAZ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu:

Anayasa’yla kurulan ve temel işlevi bütçe ve kesin hesap kanun tasarılarını görüşmek olan; kuruluşunda iktidar partisi grubuna veya gruplarına en az 25 üye verilmek şartıyla siyasi parti gruplarının ve bağımsızların oranlarına göre temsili göz önünde tutulan, 40 üyeli ihtisas komisyonudur. Komisyon; kalkınma planıyla ilgili tasarı ve teklifleri, kamu harcama veya gelirlerinde artış veya azalış gerektiren tasarı ve teklifleri yahut sadece belirli maddeleri bu niteliği taşıyan tasarı ve teklifler ile TBMM Başkanlığının kendisine havale ettiği diğer tasarı ve teklifleri görüşür.