Habur Sınır Kapısı’na 3 kilometre uzaklıkta 29 dönüm arazi üzerine kurulan Tekstilkent’te üretim yapılmaya başlandı. 3 bloktan oluşan binalar 2 katlı olarak tasarlandı. İlk bloğa yerleşen İşinsanı Hüseyin Taşkın yaklaşık 200 kişiyi istihdam ederek iç ve dış piyasaya da Şırnak’ın yer almasını sağladı. Avrupa’nın Almanya, Hollanda gibi ülkelerinin yanı sıra iç piyasa da çeşitli firmaların talepleri de karşılanıyor. İşvenler ilerleyen aşamada ise Irak pazarına açılmayı hedefliyor. İlçe merkezinde küçük ölçekli çalışan ve mekan sıkıntısı yaşayan işverenler için Tekstilkent kurtarıcı görevi de gördü. Bu sayede daha geniş bir mekanda daha fazla kişi istihdam edilerek pazar payının büyümesi sağlandı. Çalışanların çoğunun bayanlardan oluştuğu Tekstilkent’te çalışanlar hem aile bütçelerine katkı sunuyor hem de meslek konusunda uzmanlar tarafından eğitiliyor.
İşinsanı Hüseyin Taşkın 200 civarından kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, tüm blokların faaliyete girmesi ile birlikte 600 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Taşkın, “ürettiğimiz ürünlerin yüzde 80’ı Avrupa’ya gidiyor. Biz Avrupa’yı giydiriyoruz. Dibimizde Irak var. En kısa zamanda Irak’a da pazarımız olacak. Oraya da ürünümüzü ihraç edeceğiz. Daha rahat daha ferah bir yer. İnşanlar daha rahat çalışabiliyor. Devletimize, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz” dedi.
Atölyede çalışanı Zahide Tekmen, “Bundan önce birçok yerde çalışma imkanı buldum. Buranın konforu olsun ulaşma biçimi olsun daha mutluyuz” derken Fatma Unaç da, “Silopi’de iş imkanı fazla olmadığı için bayanlara yönelik işimkanlarının bulunmaması nedeniyle burada çalıştım. Tekstilde çalışmak diğer işlerde çalışmaya nazaran daha iyidir. İş teknikleri öğreniyoruz. Makinaları kullanmayı öğreniyoruz. Kullandığımız makinalarla istediğimiz kıyafetleri dikebiliyoruz” diye konuştu.