Şırnak arama ve kurtarma derneğinden uyarı!

Şırnak arama ve kurtarma derneğinden aşırı sıcaklardan bunalıp serinlemek için dere ve nehirlerde yüzmeye giden gençlere uyarı. Yaşama Destek Arama ve Kurtarma Derneği yönetim kurulu başkanı Halil Azizoğlu, sıcakların artmasıyla serinleme amaçlı yüzmek için nehir ve derelerde akın eden gençlere uyarılarda bulundu. Azizoğlu, “Özellikle Cizre Dicle Nehri alanında kum çıkarmalardan dolayı oluşan mağaralar büyüklüğündeki kum […]

Şırnak arama ve kurtarma derneğinden uyarı!
Şırnak arama ve kurtarma derneğinden uyarı!
Haber Merkezi
  • 11 Ağustos 2020 13:05

Şırnak arama ve kurtarma derneğinden aşırı sıcaklardan bunalıp serinlemek için dere ve nehirlerde yüzmeye giden gençlere uyarı.

Yaşama Destek Arama ve Kurtarma Derneği yönetim kurulu başkanı Halil Azizoğlu, sıcakların artmasıyla serinleme amaçlı yüzmek için nehir ve derelerde akın eden gençlere uyarılarda bulundu.

Azizoğlu, “Özellikle Cizre Dicle Nehri alanında kum çıkarmalardan dolayı oluşan mağaralar büyüklüğündeki kum kuyuları denizlerde görülen rip akıntısı etkisi yarattığından büyük tehlike oluşturuyor. Çok iyi yüzme bilenlerin bile ölümüne neden olan su altındaki boşluklar, yüzen bir insanın kulaç atarak karşı koyamayacağı kadar güçlü bir şekilde dibe çekiyor.

Yapılan hataların başında güvenliğimizi dikkate almadan seçtiğimiz yerlerdir. Akıntının çok olduğu yerlerde yüzmek tehlikelidir. Akıntıların en tehlikelerinin başında ters akıntı gelir.

Akıntılardan kaçmanın yolu, akıntının tersine değil de akıntıya doğru gidip, akıntıdan çıkış yerini aramaktır. İster akıntının sağına, ister soluna doğru yüzerek, akıntıdan çıkış noktası bulunmalıdır. Bu aralıkta, kıyıya pararel yüzmek gerekir. Son olarak şunu ifade etmek isterim ki Dicle nehrinde sürekli kum çıkarıldığından dolayı mağara büyüklüğünde boşluklar olduğundan büyük tehlike arz etmekte ve kesinlikle yüzmek tehlikeli ve ölümcüldür” dedi.

windows 10 home lisans satın al