Şırnak’ın LGS birincisi Nurcan oldu

Silopi ilçesinde LGS sınavına giren Nurcan Tüngür 482,3 puan alarak il birincisi oldu. SİLOPİ GAZETESİ – 20 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 482,3 puan alan Silopi Bahçeşehir koleji öğrencisi Nurcan Tüngür büyük bir başarı elde ederek Şırnak İl birincisi oldu. Kendisini başarıya götüren nedeni açıklayan Nurcan Tüngür, “Geçen sene LGS’de iller arası sıralamada […]

Şırnak’ın LGS birincisi Nurcan oldu
Şırnak’ın LGS birincisi Nurcan oldu
Haber Merkezi
  • 19 Temmuz 2020 13:59

Silopi ilçesinde LGS sınavına giren Nurcan Tüngür 482,3 puan alarak il birincisi oldu.

SİLOPİ GAZETESİ – 20 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 482,3 puan alan Silopi Bahçeşehir koleji öğrencisi Nurcan Tüngür büyük bir başarı elde ederek Şırnak İl birincisi oldu.

Kendisini başarıya götüren nedeni açıklayan Nurcan Tüngür, “Geçen sene LGS’de iller arası sıralamada Şırnak sonuncuydu ve sonlarda yer alıyordu. Şırnak ilçeleri arasında da Silopi yani altlarda yer alıyordu. Bende kendi üzerime düşen sorumluluğu yapıp ilçemiz biraz daha ilimi biraz daha iyi yerlere getirmek istedim”

Pandemi sürecinde Bahçeşehir koleji öğretmenlerinden büyük destek aldığını anlatan Tüngür, “Her zaman yanımda oldular. Psikolojik olarak kötü olsam da beni sürekli motive edici şeyler yaptılar” dedi.

Tüngür çalışarak katettiği yolda güvenin önemine değinerek şunları söyledi:

“Kendime güvenerek başardım. Burada kendine güven çok önemli. Kendine güvenerek, kendine inanarak dikkatli bir şekilde odaklanarak çalışırsak ve çevremizdekilerin bize verdiği desteği de kendimizle çalışmamıza katarsak iyi bir yere geleceğimi düşündüm. Bunu da başardım.”