Şırnak’lı Engelli sporcu Dünya ŞAMPİYONU OLDU

Şırnak’lı Milli güreşçi işitme engelli sporcu Rusya da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında Büyükler Serbest kategorisinde Dünya şampiyonu oldu. Şırnak’ın Cizreli ilçesinde yaşayan milli güreşçi ve işitme engelli Sinan Sadak, Rusya’da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında Büyükler Serbest kategorisi 61 kiloda altın madalya kazanarak Dünya şampiyonu oldu. Yapılan müsabakalarda ilk olarak Rus rakibini […]

Şırnak’lı Engelli sporcu Dünya ŞAMPİYONU OLDU
Şırnak’lı Engelli sporcu Dünya ŞAMPİYONU OLDU
baykal
  • 29 Haziran 2018 08:42
  • 2 Aralık 2019 09:54

Şırnak’lı Milli güreşçi işitme engelli sporcu Rusya da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında Büyükler Serbest kategorisinde Dünya şampiyonu oldu.

Şırnak’ın Cizreli ilçesinde yaşayan milli güreşçi ve işitme engelli Sinan Sadak, Rusya’da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında Büyükler Serbest kategorisi 61 kiloda altın madalya kazanarak Dünya şampiyonu oldu.

Yapılan müsabakalarda ilk olarak Rus rakibini 10-0, ikinci ve üçüncü müsabakalarda Belarus ve Kazakistanlı rakiplerini tuş ederek finale kaldı. Finalde ise son olimpiyat şampiyonu olan İranlı rakibini 11-7 mağlup ederek 3. Kez Dünya Şampiyonu oldu.

Cizre ilçe kaymakamı Faik Arıcan Dünya Güreş Şampiyonu Milli Güreşçi Sinan SADAK’ı  tebrik ederek hediyelerle ödüllendirdi.

2014 Yılında da Dünya Şampiyonu olmuştu..

Bu yıl düzenlenen müsabakalarda Dünya Şampiyonu olan #EngelsizYaşam neferlerinden Sinan Sadak daha önce de Ermenistan’da yapılan ve 13 ülkenin katıldığı İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olmuştu.

2013 yılında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda da Dünya 2.’si olan Sinan Sadak, 8-11 Ekim 2014 tarihinde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılan ve 13 ülkenin katıldığı İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda altın madalya kazanarak bir ilke imza atarak Dünya Şampiyonu olan ilk Şırnak’lı ünvanını elde etmişti.