Gıda ve tarım ithalatında buğday, ihracatta fındık öne çıktı

Silopi GAZETESİ (iha) TGDF’nin agrimetre ile işbirliği yaparak hayata geçirdiği dijital veri paneli, gıda ve tarım sektörü dış ticaretine ilişkin birçok detaylı bilgiye yer verdi. Yayınlanan veriler ithalatta buğdayın, ihracatta ise fındığın öne çıktığını gösterdi. Türkiye gıda ve tarım sektöründe ihracat yılın 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 artışla 14,37 milyar dolar, […]

Gıda ve tarım ithalatında buğday, ihracatta fındık öne çıktı
Gıda ve tarım ithalatında buğday, ihracatta fındık öne çıktı
baykal
  • 7 Aralık 2019 08:10

Silopi GAZETESİ (iha) TGDF’nin agrimetre ile işbirliği yaparak hayata geçirdiği dijital veri paneli, gıda ve tarım sektörü dış ticaretine ilişkin birçok detaylı bilgiye yer verdi. Yayınlanan veriler ithalatta buğdayın, ihracatta ise fındığın öne çıktığını gösterdi.

Türkiye gıda ve tarım sektöründe ihracat yılın 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 artışla 14,37 milyar dolar, ithalat ise yüzde 5,97 düşüşle 10,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret dengesinin ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25,37’lik artışla, 3,97 milyar dolara yükseldiği görüldü.İthalat ve ihracatta öne çıkan alt sektörler2019’un ilk 10 ayı itibariyle ihracatta ilk 3 sırada yer alan sektörler şeker ve şekerli mamuller (1,47 milyar dolar), yaş meyve (1,17 milyar dolar) ve sert kabuklu meyveler sektörleri (1,13 milyar dolar) oldu.İthalatta ise ilk 3 sırada hububat ticareti (2,56 milyar dolar), hayvan yemi (2,13 milyar dolar) ve un sektörü (1,71 milyar dolar) yer aldı.