Silopi’de gönüllü öğrenciler günlük bin maske üretecek

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri koronavirüsüne karşı maske ihtiyacını karşılamak için gönüllü olarak çalışıyor. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine harekete geçen Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi moda tasarım bölümü kız öğrencileri maske üretimine başladı. Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce temin edilen kumaşlar öğrenci ve usta öğreticilerin elinde […]

Silopi’de gönüllü öğrenciler günlük bin maske üretecek
Silopi’de gönüllü öğrenciler günlük bin maske üretecek
Haber Merkezi
  • 26 Mart 2020 13:38
  • 27 Mart 2020 12:29

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri koronavirüsüne karşı maske ihtiyacını karşılamak için gönüllü olarak çalışıyor.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine harekete geçen Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi moda tasarım bölümü kız öğrencileri maske üretimine başladı. Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce temin edilen kumaşlar öğrenci ve usta öğreticilerin elinde üretiliyor. İlk önce makaslarla kesilen ve ölçümü yapılan kumaşlar daha sonra dikiş makinalarının yardımı ile maske haline dönüştürülüyor. Maskeler ütü yardımı düzleştirilip sıcak buhara maruz bırakıldıktan sonra işlemi tamamlanıyor. Günlük olarak bin adet üretilen maskeler ihtiyaç halinde kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılacak.

Hastalığa karşı maske ürettikleri anlatan okulun öğrencilerinden Zelal Tayboğa, “inşallah bu hastalık azalır. Sizler evden çıkmayın bizler maske üretelim” dedi. Öğrenciler gönüllü olarak geldiklerini dile getirdi.

Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdüresi Kerime Canpolat İl Sağlık Müdürlüğü’nden gönderilecek kumaşlarla birlikte seri üretime geçeceklerini söyledi.

Öğrencilerin ürettiği maskelerin vatandaşlara, kamu kurum ve kuruluşlara ücretsiz bir şekilde dağıtmayı planladıklarını açıklayan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal, günlük minimum bin maskeyle üretime hazır olduklarını söyledi. Projede 26 öğrencinin gönüllü yer aldığını belirten Uysal, bu konuda kendilerine destek olan öğrenciler okul yönetimi Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener’e teşekkür etti.