Şırnaklı Ünlü Avukat’tan Çin yetkililerine suç duyurusu

Silopi GAZETESİ – Virüsün yayılması noktasında gerekli tedbirlerin almadığı, bilgileri dünya kamuoyundan gizlendiğini gerekçe gösteren Şırnaklı Avukat Mehmet İhsan Kalkan,virüsün dünyaya yayılmasında ciddi ihmal ve tedbirsiz davranan Çin hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul’da Küçükçekmece Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Avukat Mehmet İhsan Kalkan ‘’Bugün itibariyle, virüs nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti Lideri ve ilgili kişiler […]

Şırnaklı Ünlü Avukat’tan Çin yetkililerine suç duyurusu
Şırnaklı Ünlü Avukat’tan Çin yetkililerine suç duyurusu
Haber Merkezi
  • 7 Nisan 2020 13:25
  • 11 Nisan 2020 15:52

Silopi GAZETESİ – Virüsün yayılması noktasında gerekli tedbirlerin almadığı, bilgileri dünya kamuoyundan gizlendiğini gerekçe gösteren Şırnaklı Avukat Mehmet İhsan Kalkan,virüsün dünyaya yayılmasında ciddi ihmal ve tedbirsiz davranan Çin hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul’da Küçükçekmece Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Avukat Mehmet İhsan Kalkan ‘’Bugün itibariyle, virüs nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti Lideri ve ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulundum. Bu konuda, sorumlular hesap vermek zorundadır. Bugün, İran Sağlık Bakanı da Çin’in bilgileri gizlediği yönünde açıklama yaptı. Haberlerden okuyabilirsiniz. Bütün insanlık adına yaptığımız bu başvuru ile gelişmeleri size aktaracağım. Bir sonraki adımım, Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurmak olacak” dedi.

Avukat Kalkan, ayrıca, “Türk ceza kanunu 77 maddesi ile insanlığa karşı işlenen suçlar ve Uluslararası ceza mahkemesi statüsü 7.madde de düzenlenmiştir. Söz konusu düzenlemede herhangi bir sivil nüfusa karşı yaygın veya sistematik bir saldırının parçası olarak işlenen öldürme, toplu yok etme suçları kapsamında yargılanmaları gerekir.”diye konuştu.