Irak Vatandaşlarına VİZE müjdesi

Silopi GAZETESİ- Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ( TÜRSAB ) Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu üyesi Erdem Tour’un yetkilisi Mehmet ERDEM’den edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, Bağdat Türkiye Büyükelçiliğinin 13 Şubat 2020 tarihli duyurusunda Irak vatandaşlarına vize konusunda beklenen müjdeli haberin geldiğini paylaştı. 13 Şubat 2020 tarihli duyuru Irak vatandaşlarına halka açık pasaport veren ve 15 Nisan 2020 […]

Irak Vatandaşlarına VİZE müjdesi
Irak Vatandaşlarına VİZE müjdesi
Silopi GAZETESİ
  • 13 Şubat 2020 18:36
  • 13 Şubat 2020 18:44

Silopi GAZETESİ- Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ( TÜRSAB ) Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu üyesi Erdem Tour’un yetkilisi Mehmet ERDEM’den edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, Bağdat Türkiye Büyükelçiliğinin 13 Şubat 2020 tarihli duyurusunda Irak vatandaşlarına vize konusunda beklenen müjdeli haberin geldiğini paylaştı.

13 Şubat 2020 tarihli duyuru

Irak vatandaşlarına halka açık pasaport veren ve 15 Nisan 2020 tarihinde Türkiye’ye seyahat etmek isteyen 14 Nisan 2020 tarihine kadar devam eden elektronik C tipi vize verilmesi çerçevesinde elektronik tip C vizesinin verilmesi sona erecek.

Irak vatandaşlarının, Türkiye tarafından Irak’ta yetkilendirilmiş aracı vize giriş hizmetini veren kurumlar aracılığıyla C tipi giriş için başvurabileceklerini bilerek, her elektronik giriş vizesi için ortalama hizmet ücreti 50 $ olarak belirlenmiştir.

14 Nisan 2020 tarihine kadar Irak vatandaşlarına verilmeye devam edecek bir C türü, 30 günlük geçerli bir pencere ve 15 Nisan 2020’de C tipi elektronik giriş vizesi vererek çalışmanın tamamlanmasının ardından 30 gün boyunca kalma izni verilecek olan Irak vatandaşlarına pasaportu verilecek.

Yukarıda belirtilen tarihten itibaren geçerli olduğu için geçerli bir giriş vizesi alarak Türkiye’ye gitmeye devam etmek ve şu anda olduğu gibi Irak vatandaşlarının çeşitli Arap şehirlerinde giriş vizesi başvuru merkezleri aracılığıyla giriş vizesine başvurmaya devam etmeleri mümkündür.