Soğuk algınlığından koruyan ve antioksidan içeren kış çayı tarifleri « Silopi Gazetesi

SON DAKİKA

Soğuk algınlığından koruyan ve antioksidan içeren kış çayı tarifleri

Bu haber 07 Aralık 2019 - 9:21 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Silopi GAZETESİ (İha) Bitki çayları kışın soğuk havada daha çok tüketilen sağlıklı seçenekler arasında yer alıyor. Ancak bitki çaylarının miktarı ve yapılışı sağlık açısından oldukça önemli rol oynuyor. İstanbul Cerrahi Hastanesi’nden Diyetisyen Perihan Kılıç, kışın tüketilecek çaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıç, kışın tüketilen çaylarının tüketim sıklığı ve pişirme yönteminin sağlık açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, bitkinin odun ve kök kısımlarının pişirildiği zaman kaynatılması gerektiğini söyledi. Kılıç, bitkinin yaprak veya çiçek kısmının kullanıldığı zaman da ise demleyerek yapılmasının daha sağlıklı olduğuna dikkat çekti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.