Şırnak’ın Silopi’de Cumhuriyetin 100. yılı etkinliğinde düzenlenen fener alayı yürüyüşüne 10 bin kişi katıldı. Meşaleli ve motosiklet kortejli yürüyüş konserle sona erdi.
Silopi’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları çerçevesinde binlerce vatandaş ilçe protokolünün katılımıyla fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi. Silopi 172.Zırhlı Tugay Komutanlığı yanında başlayan yürüyüş, 300 metre Türk bayrağı, motosikletli yunuslar ve fener alayı eşliğinde Koç İlkokulunun önüne kadar devam etti. Meşaleli yürüyüşte gökyüzü havai fişek gösterisi ile renklendi.
Yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da Türk bayraklarıyla destek verdi. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş nedeniyle çift taraflı yolun bir şeridi yürüyüş boyunca trafiğe kapatıldı. Program daha sonra Koç İlkokulunun bahçesinde konser ile devam etti. Konsere katılanlar Türkülere eşlik etti. Konsere katılanlar daha sonra halay çekerek etkinliği kutladı.
Programın sonunda konuşma yapan Silopi Kaymakamı Cihat Koç şunları söyledi:
“Bugün bayrağımızın altında on binlere ulaştık. Caddelerde sokaklarda ay yıldızlı Bayrağın altında buluştuk. Yüzyıldır. İnşallah bayramımız kutlu olsun. Türkü, Kürdü Alevi’si Sünnü’si gayri müslümü Arap’ı kısacası ay yıldızlı Bayrağın altında yaşamaktan onur duyan bütün unsurları ile ne mutlu Türküm diyene…”